Teistele meeldis

teisipäev, 13. veebruar 2018

Ahjus küpsetatud seakoot

Seakoot
Tavaliselt müüakse igas poes ka keedupotte. Seega, enne koodi ostmist kontrolli, kas vähemalt silma järgi mahub ostetav koot potti.
Kui ei mahu, siis tuleb kasutada teist retsepti.

Tegemist on nädalavahetuse st ajamahuka retseptiga. Aga kuna kuu lõpus on vastlad tulemas, siis seakoot on omal kohal. Ja enne paastu algust kulub viimane rasvane pala ära:)

Pese seakoot  u 1,2 kg puhtaks ja pane külma veega keema. Riisu vaht.
Keera tuli tasaseks, lisa soola, mõned terad pipart ja loorberileht.
Lase keeda vähemalt 1 tund.

Keedetud seakoodil lõika kamar ruuduliseks, nii on hiljem lihtsam seda lahti lõigata. Ja kenam on ka.
Puljong kalla purki, sulge kaanega ja pane jahtununa külmutuskappi. Sellest puljongist keeda hiljem näiteks suppi.


Kui soovid kooti serveerida koosköögiviljadega.
Ahjus küpsetatud seakoot
Lõika kartulid, porgandid pooleks- neljaks, kuivata. Sega läbi maitseainete ( rosmariin, küüslauk, sool, pipar) ja vähese õliga.
Kui soovid toorest hapukapsast kasutada, siis pane ka see panni põhja.

Pane koot ahjupannile (köögiviljade peale). Küpseta 185 kraadi (pöördõhk)  juures tund aega, või pisut rohkem.

Tomatid, õunad lisa u pool tundi enne küpsetusaja lõppu.

Eriti kauni tulemuse saamiseks võid lõpus veel grilliga krõmpsumaks lasta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!