10 kõige populaasremat retsepti selles blogis

Popimad postitused: 1. Kuidas teha ise kohupiima Ma ei saa sulle kirja panna eesti toidu retsepte, kui sul pole kohupiima. Seega, teem...

teisipäev, 27. märts 2012

Valgus 2- valguse tasakaal

TEOORIA: Valguse kompenseerimiseks on aparaadil funktsioon Exposure, tõstmaks ja toomaks pildistatavat objekti taustast välja ja esile. Eestikeeli on selle nimeks "säri" ning õpikud räägivad, et säriaja kasutamine sõltub sellest, palju on pildistamise hetkel valgust saadaval. Mida pimedam on ümbrus, seda pikemat säriaega peab kasutama, et pildistatav objekt teravalt jäädvustatud saaks.
Kaamera mõõdab ise ära valguse ja pildistamiseks seab mõõdetud valgusele vastavad säriaja ja ava väärtused.  Automaatika on häälestatud nö standardile ning käsitöö mõte on vastavalt oma soovile tuua esile kas pigem objekti või tausta- heledat või tumedat. 
pilves exp 0

pilves, exp +1/3

pilves, exp +2/3

pilves +1
PRAKTIKA: kontrastne oranz apelsin ja valge taust. tegelikult oli see objekt kehv, kuna apelsin on teatavasti ümmargune ning ei tahtnud hästi paigal püsida:)
Võrdluseks ka negatiivse säriajaga pildid:

pilves exp -1/3
pilves exp -1




JÄRELDUS: Nagu katsed apelsiniga näitavad, siis toimib suurepäraselt, ehk siis mida suurem on väärtus, seda suurem on kontrast heleda tausta ja oranzi apelsini vahel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Ma olen väga tänulik konstruktiivse kriitika ning kasulike õpetussõnade eest!